.

.

Οικοσελίδα

Κοινοτικό Συμβούλιο
Σύνδεσμος Αποδήμων
Ιστορική Αναδρομή
Εκδηλώσεις

Ημερολόγιο

.

Αρχαιολογικοί Θησαυροί  |   Εκκλησίες   |   Φωτογραφίες   |   Ανακοινώσεις   |  Επικοινωνία

 
 

Ο Πρωτοπρεσβύτερος Γρηγόριος Ευσταθίου εγκατέλειψε τα γήινα.

Ο Πρωτοπρεσβύτερος Γρηγόριος Ευσταθίου γεννήθηκε στις Κέδαρες το 1925. Γονείς του ο Ευστάθιος και η Δέσποινα. Το 1947 νυμφεύτηκε τη Χρυστάλλα Δημητρίου Μεταξωτού από το Πραιτώρι με την οποία απέκτησε επτά παιδιά.

Το 1949 χειροτονήθηκε διάκονος από τον Μητροπολίτη Πάφου Κλεόπα και το 1951 χειροτονήθηκε πρεσβύτερος από τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου Μακάριο τον Γ'. Το ίδιο έτος αποφοίτησε από την Ιερατική Σχολή Κύπρου και άρχισε να υπηρετεί τον Ύψιστο  εις την Ιερά Μητρόπολιν Πάφου. Υπηρέτησε ως ιερέας στο Πραιτώρι, στο Προδρόμι Χρυσοχούς και στην Πάχνα Λεμεσού.

Το 1973 αναχώρησε οικογενειακώς για την Ελλάδα όπου υπηρέτησε στην Ιερά Μητρόπολη Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας και στη συνέχεια στην Ιερά Μητρόπολη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως Θεσσαλονίκης.

Τιμήθηκε με το Οφφίκιον του Σακελλαρίου από τον Μητροπολίτη Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωνίας κ. κ. Καλλίνικο και από τον Μητροπολίτη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως  κ. κ. Διονύσιο Πρωτοπρεσβύτερος. Το 2001 τιμήθηκε από την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδας για την πέραν των πενήντα χρόνων  προσφορά του στην Εκκλησία.

Ασχολήθηκε με την ποίηση. Τα περισσότερα από τα ποιήματά του αναφέρονται στα παιδικά του βιώματα και στις Κέδαρες, το αγαπημένο του χωριό, που ποτέ δεν έβγαζε από το μυαλό και τη σκέψη του.

Στις 30 Μαΐου 2015 ο Πρωτοπρεσβύτερος Γρηγόριος Ευσταθίου εγκατέλειψε τα γήινα. Η τόσο γλυκιά και δυνατή φωνή του σίγησε για πάντα. Αιωνία σου η μνήμη αγαπητέ μας συγχωριανέ κι ελαφρύ ας είναι το χώμα που σε σκεπάζει. 

 
 

Επισκέψεις ...:::

stat tracker for tumblr

©  Κέδαρες / Kedares