.

.

Οικοσελίδα

Κοινοτικό Συμβούλιο
Σύνδεσμος Αποδήμων
Ιστορική Αναδρομή
Εκδηλώσεις

Ημερολόγιο

.

Αρχαιολογικοί Θησαυροί  |   Εκκλησίες   |   Φωτογραφίες   |   Ανακοινώσεις   |  Επικοινωνία

 
2015 - Ετήσια Χοροεσπερίδα Κεδάρων
 

Το Σάββατο 25 Ιουλίου 2015 είχαμε τη χοροεσπερίδα του χωριού μας στην οποία παρευρέθηκαν όχι μόνον αρκετοί Κεδαρίτες αλλά και πολλοί γνωστοί και φίλοι των Κεδαριτών. Το πλούσιο και εύγευστο φαγητό, το πατροπαράδοτο ρέσι, η μουσική και ο χορός χάρισαν σε όλους έναν όμορφο κι απολαυστικό βράδυ.
 

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης τμήθηκε ο καλλιτέχνης Χριστόδουλος Παναγιώτου. Αναφερόμενος στο όνομα του ο πρόεδρος του Συνδέσμου Αποδήμων Καδαριτών, κύριος Νεόφυτος Χριστοδουλίδης είπε τα ακόλουθα λόγια:

Αιδεσιμότατε, κυρίες και κύριοι,
Απόψε, βρισκόμαστε στην ευχάριστη θέση να τιμήσομε έναν παγκοσμίου φήμης καλλιτέχνη, τον Χριστόδουλο Παναγιώτου, που είναι γιος του συγχωριανού μας Αντώνη Παναγιώτου και της Μαίρης Κωνσταντίνου Βασιώτη. Η φήμη του Χριστόδουλο​υ​ στις εικαστικές τέχνες έχει ξεφύγει όχι μόνον από τα σύνορα της Κύπρου αλλά κι ολόκληρης της Ευρώπης, καθιστώντας τον γνωστό σε όλα τα μήκη και πλάτη του πλανήτη μας.

Ο Χριστόδουλος γεννήθηκε το 1978 στη Λεμεσό. Σπούδασε στη Λυόν της Γαλλίας κι αργότερα στο Λονδίνο. Είναι ένας διεθνώς αναγνωρισμένος καλλιτέχνης με ευρύ πεδίο έρευνας στις εικαστικές τέχνες. Η δουλειά του παρουσιάστηκε σε πολλά ​κρατικά και ιδιωτικά ​μουσεία καθώς και πολύ γνωστές ​γκαλερί αποσπώντας από όλους τις καλύτερες κριτικές. Έχει εκθέσει έργα του σε διάφορες χώρες, όπως: Χονγκ Κονγκ, Κίνα, Σουηδία, Λουξεμβούργο, Ιαπωνία, Γαλλία, Γερμανία, Ελβετία, Αγγλία​, Ελλάδα, Ιταλία, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής και αλλού​.

Μεταξύ μιας μακράς λίστας από βραβεία, το 2010 του απονεμήθηκε το Βραβείο «The Future of Europe» και το 2005 το Ελληνικό Βραβείο «ΔΕΣΤΕ». Ανάμεσα σε 70 καλλιτέχνες αυτός επιλέχτηκε να εκπροσωπήσει τη χώρα μας στην 56η Μπιενάλε Τέχνης της Βενετίας που άρχισε στις 9 Μαΐου 2015 και θα τελειώσει στις 22 Νοεμβρίου 2015.​ Εδώ θα ήθελα να τονίσω ότι η συμμετοχή στη Μπιενάλε Βενετίας θεωρείται ως η μεγαλύτερη αναγνώριση και τιμή για έναν καλλιτέχνη.

Επίσης πριν από τρεις μέρες η εφημερίδα Φιλελεύθερος έγραψε ότι μετά από εισήγηση της «Διεθνούς Επιτροπής Κριτών» αποφασίσθηκε όπως απονεμηθεί στον καλλιτέχνη Χριστόδουλο Παναγιώτου το βραβείο «Νέμιτσας 2015 στις Εικαστικές Τέχνες». Η γιορτή της απονομής θα γίνει στο Προεδρικό Μέγαρο στις 08 Οκτωβρίου 2015 και το βραβείο, που θα είναι ένα πιστοποιητικό, ένα χρυσό μετάλλιο και χρηματικό ποσό αξίας €30.000, θα του τα απονέμει ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας κύριος Αναστασιάδης.

Παραδίδω την τιμητική πλακέτα στον πατέρα του καλλιτέχνη Αντώνη, αφού ο ίδιος ήταν αδύνατο να παρευρεθεί λόγω φόρτου εργασίας, κι από τα βάθη της καρδιάς μου εύχομαι να συνεχίσει την ανοδική του πορεία στο χώρο της τέχνης, κάνοντας την οικογένειά του, την Κύπρο μας αλλά και το χωριό μας πολύ περήφανους.

 


             

         

               
 

 

Επισκέψεις ...:::

stat tracker for tumblr

©  Κέδαρες / Kedares