.

.

Οικοσελίδα

Κοινοτικό Συμβούλιο
Σύνδεσμος Αποδήμων
Ιστορική Αναδρομή
Εκδηλώσεις

Ημερολόγιο

.

Αρχαιολογικοί Θησαυροί  |   Εκκλησίες   |   Φωτογραφίες   |   Ανακοινώσεις   |  Επικοινωνία

 
2016 - Ετήσια Χοροεσπερίδα Κεδάρων
 

Το Σάββατο 30 Ιουλίου 2016 είχαμε τη χοροεσπερίδα του χωριού μας στην οποία παρευρέθηκαν όχι μόνον αρκετοί Κεδαρίτες αλλά και πολλοί γνωστοί και φίλοι των Κεδαριτών. Το πλούσιο και εύγευστο φαγητό, το πατροπαράδοτο ρέσι, η μουσική και ο χορός χάρισαν σε όλους έναν όμορφο κι απολαυστικό βράδυ.
 

Τιμήθηκε ο ΚΩΣΤΑΣ ΠΑΤΣΑΛΙΔΗΣ

Προσφωνώντας τον κύριο Πατσαλίδη, ο πρόεδρος των Αποδήμων και Φίλων Κεδαριτών, είπε τ` ακόλουθα:

Αγαπητοί φίλοι,

Αισθάνομαι περήφανος και προνομιούχος γιατί μου δίνεται απόψε η ευκαιρία να καλωσορίσω ένα σπουδαίο σολίστα και διευθυντή ορχήστρας, που η φήμη του έσπασε τα σύνορα όχι μόνο της Κύπρου αλλά και της Ευρώπης. Ένα διακεκριμένο καλλιτέχνη που ταξίδεψε από τη Θεσσαλονίκη για να είναι απόψε μαζί μας.

Παρακαλώ να πλησιάσει ο Κώστας Πατσαλίδης.  

Ο Κώστας Πατσαλίδης είναι το δεύτερο παιδί του Θεόδωρου και της Κυριακούς Πατσαλίδου από τις Κέδαρες. Πήρε τα πρώτα μαθήματα βιολιού από τον Θέμη Χριστοδούλου, στη Λεμεσό. Συνέχισε τις σπουδές του στο Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης με τον Σταύρο Παπαναστασίου απ' όπου πήρε το δίπλωμα βιολιού με άριστα και βραβείο.

Με υποτροφία της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών σπούδασε στην Ανώτατη Ακαδημία Βιέννης. Κατά τη διάρκεια των σπουδών του και  επί δύο συνεχόμενα χρόνια, ήταν τακτικό μέλος της Όπερας της Βιέννης. Στη συνέχεια, με υποτροφία της Ρουμάνικης κυβέρνησης έκανε μεταπτυχιακές σπουδές σε Ωδείο στο Βουκουρέστι.

Το 1981 σπούδασε διεύθυνση ορχήστρας στο Ωδείο της Νίκαιας απ` όπου πήρε το δίπλωμα του με πρώτο αριστείο.

Από το 1961 ήταν μέλος της Κ.Ο.Θ, ενώ τα τελευταία είκοσι χρόνια, μέχρι και τη συνταξιοδότηση του, είχε τη θέση του εξάρχοντος της ορχήστρας με την οποία έχει εμφανιστεί πολλές φορές ως σολίστας.

Ως σολίστας εμφανίστηκε επίσης σε συναυλίες μουσικής δωματίου στην Ελλάδα, Κύπρο, Ρουμανία, Γαλλία, Αυστρία και Αλγερία.

Έχει ηχογραφήσει πολλά κομμάτια για την ΕΡΤ, το ΡΙΚ, τη Ρουμάνικη και Γιουγκοσλάβικη Ραδιοφωνία. Έχει διευθύνει ορχήστρες στην Ελλάδα και στην Κύπρο καθώς επίσης και μερικές από τις μεγαλύτερες ορχήστρες των Βαλκανίων.

Από το 1972 ως το 1995 δίδαξε βιολί και μουσική δωματίου στο Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης και στη συνέχεια ανέλαβε τη διεύθυνση του Δημοτικού Ωδείου Καβάλας.

Το 1994, με την άρση του εμπάργκο κατά της Γιουγκοσλαβίας, ήταν ο πρώτος καλλιτέχνης που προσκλήθηκε να διευθύνει την Ορχήστρα της Γιουγκοσλάβικης Ραδιοτηλεόρασης σε μια συναυλία που μεταδόθηκε απευθείας από τη Γιουγκοσλάβικη τηλεόραση. Διετέλεσε επίσης αναπληρωτής διευθυντής της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης.

Κύριε Πατσαλίδη,

Ο Σύνδεσμος Αποδήμων και Φίλων Κεδαριτών σου απονέμει την τιμητική αυτή πλακέτα, ως ένδειξη αναγνώρισης της μακρόχρονης και πολύτιμης προσφοράς σου στον χώρο της μουσικής και του πολιτισμού και σου εύχεται να είσαι πάντα καλά, τόσο εσύ όσο και η οικογένειά σου.

 

 

       
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης τιμήθηκε ο συγχωριανός μας, σολίστας και διευθυντής ορχήστρας ,
Κώστας Πατσαλίδης από τον πρόεδρο του Συνδέσμου Αποδήμων Κεδάρων Νεόφυτο Χριστοδουλίδη.

        
Προσκεκλημένος ο κ. Γιώργος Παπαδόπουλος, βουλευτής του Κινήματος Αλληλεγγύης.
 

        

           

           

           

           

           

           
 

 
 

Επισκέψεις ...:::

stat tracker for tumblr

©  Κέδαρες / Kedares