.

.

Οικοσελίδα

Κοινοτικό Συμβούλιο
Σύνδεσμος Αποδήμων
Ιστορική Αναδρομή
Εκδηλώσεις

Ημερολόγιο

.

Αρχαιολογικοί Θησαυροί  |   Εκκλησίες   |   Φωτογραφίες   |   Ανακοινώσεις   |  Επικοινωνία

 
Κέδαρες - Τα καφενεία του χωριού


Καφετζήδες του χωριού υπήρξαν οι ακόλουθοι:

Χριστόδουλος Νεοφύτου, Πέρικλος Χατζηκωνσταντή, Γιώργος Μιχαηλίδης, Φωτής Σταυρινού Βίρας, Αγαθοκλής Νεοφύτου Φοαρτάς, Ηρόδοτος Νεοφύτου, Κυριάκος Ι. Πατσαλίδης, Σταύρος Αριστείδου Παπουής, Αργύρης Στυλιανού, Χρίστος Νικηφόρου Στρατή, Κυριάκος Στυλιανού Κακουτής, Ιωάννης Παπασάββας, Νικόλας Παπασάββας, Σάββας Φωτίου Στρατηγός, Θεόφιλος Δημητρίου Βιολάρη, Μιχαήλ Χριστοδούλου, Κυριάκος Πετρίδης, Φωτής Σπύρου και Παύλος Πελοπίδας.

Σήμερα υπάρχει ένα μονάχα καφενείο στο χωριό και το έχει ο Λεοντής Θεοφίλου.  Ο δε Κυριάκος Πετρίδης ανοίγει καμιά φορά το δικό του καφενείο, κάνει τον καφέ του και απολαμβάνοντάς τον αναπολεί τα παλιά.  

Το καφενείο που είχαν άλλοτε ο Φωτής κι αργότερα ο συμπέθερός του Παυλής σήμερα το διαχειρίζονται οι γυναίκες του χωριού. Νωρίς το απόγευμα  μαζεύονται όλες εκεί πίνουν το καφεδάκι τους και κουβεντιάζουν για χίλια δυο θέματα ξεχνώντας έτσι τη μοναξιά και τις ανησυχίες τους. Τα Σαββατοκύριακα η κίνηση του καφενείου αυξάνεται σημαντικά.  


Αντιγόνη Χριστοδουλίδου - Ιούλιος 2013

Δεκαετία του 1930. Δεκαετία του 1970. Ιούλιος 1975 1975
Άγνωστο καφενείο του χωριού.
 
Στο καφενείο του Μιχάλη και Κυριάκου Στυλιανού. Θαμώνες από αριστερά προς δεξιά: Ιωάννης Φωτίου Πατίκκης, Αριστείδης Ιακώβου, Κυριάκος Σωκράτους, Δημητράκης Πατροκλου, Σοφοκλής Χριστοδούλου Στο καφενείο του
Αργύρη Στυλιανού
Μπροστά από το καφενείο του Κυριάκου Πετρίδη.
       
16 Σεπ. 1990      
Από την εφημερίδα
Φιλελεύθερος
Διακρίνονται τα καφενεία του Κυριάκου Στυλιανού Κακουτή
και αυτό του Φωτή.
Κυριάκος Στυλιανού Κακουτής και Αργύρης Στυλιανού Κυριάκος Στυλιανού Κακουτής
       
    1992 Οκτώβριος 1995
Κυριάκος Στυλιανού Κακουτής Στο καφενείο του Κυριάκου Στυλιανού Κακουτή. Στο καφενείο της κ. Σοφίας, Στο καφενείο του κ. Φωτή.
       
 
  2011 2012  
  Καφενείο Λεοντή Θεοφίλου Καφενές... γένους θηλυκού
Στο καφενείο των γυναικών.
Το καφενείο που είχαν άλλοτε ο Φωτής κι αργότερα ο συμπέθερός του Παυλής σήμερα το διαχειρίζονται οι γυναίκες του χωριού.
 
       

Επισκέψεις ...:::

stat tracker for tumblr

©  Κέδαρες / Kedares