..

.

Οικοσελίδα

Κοινοτικό Συμβούλιο
Σύνδεσμος Αποδήμων
Ιστορική Αναδρομή
Εκδηλώσεις

Ημερολόγιο

 

Αρχαιολογικοί Θησαυροί  |   Εκκλησίες   |   Φωτογραφίες   |   Ανακοινώσεις   |  Επικοινωνία

. . .

 Καλωσορίσατε στην επίσημη ιστοσελίδα των Κεδάρων.

 

Στους πρόποδες του Τροόδους και σε υψόμετρο 540 μέτρα από τη θάλασσα, βρίσκεται το χωριό Κέδαρες, ένα από τα σημαντικότερα αμπελοχώρια της Κύπρου. Γειτονεύει με πολλά άλλα χωριά. Στις δυτικές βουνοπλαγιές βρίσκονται η Αρμίνου, τα Μέσανα, η Σαλαμιού και τα Κελοκέδαρα. Προς τα βόρεια βρίσκεται το Πραιτώρι, ο Άγιος Νικόλαος και η Φιλούσα, ενώ στα νότια βρίσκεται το Κιδάσι. Ένα άνοιγμα προς τα νότια αφήνει επίσης να διαγράφεται ο κόλπος της Πάφου.

Λέγεται πως ο βασιλιάς της Πάφου Κινύρας, είχε την εξοχική του κατοικία στις Κέδαρες, όπου και περνούσε τα καλοκαίρια του. Μα και την εποχή του κυνηγιού έδινε το παρόν του, αφού λόγω των πολλών νερών και του πυκνού δάσους του Κύκκου που έφτανε μέχρι το χωριό και το αγκάλιαζε, το θήραμα αφθονούσε.

  Διαβάστε περισσότερα

 

Εγγραφείτε στην υπηρεσία λήψης ενημερωτικών δελτίων με e-mail για όλες τις δραστηριότητες στο χωριό μας και για τις καινούργιες καταχωρήσεις στη ιστοσελίδα μας.

Κάντε κλικ εδώ

Χοροεσπερίδα Κεδάρων      

Το Περιοδικό

      Διήμερη εκδήλωση

Ο Σύνδεσμος Αποδήμων Κεδαριτών διοργάνωσε τη φετινή χοροεσπερίδα του χωριού μας στις 29 Ιουλίου 2017. Παρευρέθηκαν αρκετοί Κεδαρίτες αλλά και πολλοί γνωστοί και φίλοι των Κεδαριτών.

     

Κυκλοφόρησε το τέταρτο τεύχος του περιοδικού ''Οι Κέδαρες άλλοτε και σήμερα'' 2017. Εκδίδεται από τον Σύνδεσμο Αποδήμων και Φίλων Κεδαριτών. Μια ετήσια, έγχρωμη έκδοση 82 σελίδων με αρκετά κείμενα και φωτογραφίες. Πωλείται προς €5

     

Εικαστική εκδήλωση, διάλεξη με θέμα «Οι Κέδαρες, η Μαρία η Πατρινή και ο Οίκος των Lusignan» και ανάγνωση ποίησης στις Κέδαρες. Στην αυλή του Δημοτικού Σχολείου Κεδάρων και στο Σπίτι του Δασκάλου.

Διαβάστε περισσότερα       Διαβάστε περισσότερα       Διαβάστε περισσότερα
Επι Λατινοκρατίας       Κύρος Πατσαλίδης      

Η ιστοσελίδα μας

Επί βασιλιά Ιακώβου Β΄, σύμφωνα με όσα αναφέρει ο Φλώριος Βουστρώνιος, η Λίμνη Λεμεσού είχε παραχωρηθεί μαζί με τα χωριά Πάνω Τερσεφάνου, Κάτω Κέδαρες και Άγιος Θεράποντας στον Πέτρο Ποδοκάθαρο.      

Μία πραγματική Βιεννέζικη βραδιά έζησαν οι Κεδαρίτες. Ο Σύνδεσμος Αποδήμων Κεδαριτών τίμησε τον Κύρο Πατσαλίδη για την πλούσια προσφορά του στο χώρο της όπερας και της συμφωνικής ορχήστρας.

     

Από τις 22 Ιούλιου 2010 μέχρι τις 22 Ιούλιου 2016 επισπεύτηκαν την ιστοσελιδα του χωριού μας kedares.org 52.235 άτομα. Οι 215.000 επισκέψεις σε εσωτερικές σελίδες είναι ποια γεγονός.

Διαβάστε περισσότερα       Διαβάστε περισσότερα       Διαβάστε περισσότερα

.

Επισκέψεις ...:::

stat tracker for tumblr

©  Κέδαρες / Kedares  2010 - 2018